Τοποθεσία

Το Μεγαλοχώρι βρίσκεται στο νότιο-δυτικό τμήμα του νησιού. Το γραφικό κέντρο του χωριού χαρακτηρίζεται από τους μπλε τρούλους των εκκλησιών και τα στενά δρομάκια που διατρέχουν τις γειτονιές με τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια, τα τοπικά καταστήματα και μια όμορφη πλατεία με πολύχρωμα λουλούδια που περιβάλλεται από καταπληκτικά εστιατόρια.

Είναι επίσης γνωστό για τους αμπελώνες του και είναι παγκοσμίως γνωστό για το υπέροχο κρασί του. Άλλωστε, στον αδερφό του ιδιοκτήτη ανήκει το αρχαιότερο οινοποιείο στο χωριό, το «Οινοποιείο Γαβαλάς», που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην πλατεία. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα και προσφέρει ξεναγήσεις και γευσιγνωσία οίνου. Κάθε χρόνο, στα τέλη Αυγούστου, οι επισκέπτες του Aspronisi Luxury Villa έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του κρασιού με το πάτημα των σταφυλιών.

Σε μικρή απόσταση από το Aspronisi Luxury Villa, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την παραλία του «Χριστού τα Θέρμη», που μέχρι το 1963 φιλοξενούσε ιαματικές πηγές. Μια μικρή παραλία στην καλντέρα που η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια

Το Μεγαλοχώρι απέχει:

  • 9.5 χλμ από το κέντρο των Φηρών
  • 14.5 χλμ από το αεροδρόμιο
  • 3 χλμ από το λιμάνι
  • 5 χλμ από τις διάσημες μαύρες αμμώδεις παραλίες της Περίσσας & του Περίβολου
  • 4 χλμ από τον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι και την Κόκκινη Παραλία

Σε απόσταση 200 μέτρων από το Aspronisi Luxury Villa βρίσκεται φούρνος, μίνι μάρκετ και η στάση του λεωφορείου.